Lawatan Muhibbah Alumni Niaga (Alumniaga) UniKL MIMET #8 (24/9/2020)

SMSR Resources di Pejabat Urusan, Pusat Perniagaan Manjung Point 1, Sri Manjung, Perak. Anjuran Seksyen Teknoputra UniKL MIMET dengan kerjasama Teknoputra, UniKL Chancelery.

SMSR ditubuhkan September 2013 sewaktu menyambung pengajian di UniKL MIMET. Keupayaan mengemudi bahtera bisnes dan berstatus mahasiswa mendorong untuk membina rangkaian dan meluaskan rakan kenalan dalam industri marin. Fokus utama bisnes dalam membekalkan bot fiber, alat gantian dan kepakaran dalam enjin sangkut.

Pencapaian cemerlang direkodkan pada tahun 2014, membekalkan Jetski dan ATV untuk kegunaan Angkatan Pertahanan Awam dan tahun 2019, membekalkan sebanyak 400 unit bot penyelamat lengkap aksesori untuk kegunaan Angkatan Pertahanan Awam Malaysia. SMSR juga merupakan Pembekal Rasmi enjin sangkut Yamaha.

Kini, pengalaman menerajui empayar bisnes mendapat kepercayaan dan kontrak daripada agensi pertahanan untuk membekalkan alat-alat gantian.

Ingin bekerjasama dan mendapatkan khidmat konsultasi marin? Boleh hubungi terus di talian 05-6884461 atau email ke smsr.resources@gmail.com untuk maklumat lanjut.